Diving Galactic Búvárbázis

biztonságos búvárbázis és interaktív tanpálya


Gyékényesi és külföldi búvártúrák, búvár oktatások, próbamerülés

Üdvözlünk a Diving Galactic Búvárbázison!

Gyékényesen található Magyarország egyik legtisztább vizű és ennek köszönhetően legnagyobb látó távolsággal rendelkező, változatos mederviszonyokkal tarkított, közel 400 hektár kiterjedésű, búvárkodásra is alkalmas kavicsbánya tava. A horvát határhoz közeli tó környezete csodálatos zöldövezetben terül el, fákkal, dús növényzettel tarkított gyöngyszeme a somogyi vidéknek. A víz élővilága, hal és faji valamint egyed állománya változatos. Édesvízi medúzák, rákok és számos halfaj (ponty, csuka, süllő, harcsa…stb.) gazdag egyedszámban él a tóban, ami a tudatos halgazdálkodói telepítéseknek is köszönhető.  A gyékényesi Kotró európai hírű a rekord méretű nagyponty állományáról, a horgászok paradicsoma. Azonban nem csak a horgászok, nyaralók szeretnek a Kotróhoz ellátogatni, hanem a búvárok közkedvelt merülő helye is.

Több évtizedes múltra tekint vissza a tavon a búvárkodás, számos oktató és a búvárkodást kedvelő társunk látogatott már el Gyékényesre felfedezni a tó különleges adottságait. Hazai viszonylatban az egyik legjobb adottságokkal rendelkező merülési és oktatási, valamint verseny helyszín. A gyékényesi régi búvárbázis több a Magyar Országos Búvár Szövetség által szervezett magyar és nemzetközi versenynek adott otthont az elmúlt években.

A már ismert régi búvárbázis a gyékényesi önkormányzattól, az eddig megszokott módon vehető használatba. Ennek lehetőségét a helyi önkormányzattal kell egyeztetni, mivel a búvárbázis parti területe és a kiszolgáló épületek az önkormányzat tulajdona.

www.gyekenyes.hu/buvarbazis


A régi búvárbázis előtt lévő meder és vízterület a kavicsbányát üzemeltető tulajdonosi köré, ezért a víz és meder használat kizárólag a díjmentes előzetes regisztrációt követően, azon a területen lehetséges, ahol a búvárkodás céljaira kijelölt terület került kialakításra.

A regisztrációt itt tudod megtenni.

 

A Magyar Országos Búvár Szövetséggel, a tógazdákkal és a tavon halgazdálkodási joggal rendelkező horgászegyesülettel közösen kötött megállapodás eredményeként a búvárkodás céljait szolgáló és segítő együttműködés jött létre. A kavicsbánya tóban ennek az konszenzusnak köszönhetően 2024. nyarától szabályozott keretek között nyílik lehetőség a búvárkodás oktatási célú, turisztikai, rekreációs és versenyszervezést lehetővé tevő használatára kizárólag az erre a célra kijelölt biztonságos búvár pályákon és zónákban.

Kialakításra került egy új, biztonságos búvárbázis és interaktív tanpálya, valamint turisztikai attrakcióként szolgáló környezetbarát installációk is elhelyezésre kerültek. A Diving Galactic búvárbázisnál működő ügyfélszolgálat az egyedi igényekre hangoltan képes kiszolgálni a merülések tervezését és szervezését. A gyékényesi kavicsbánya tó búvárkodás célú használatának feltételeit, a búvárszabályzatot itt olvashatod.

 A gyékényesi kavicsbánya tóban történő búvárkodásra 2024.06.15-től kezdődően kizárólag előzetes, díjmentes regisztrációt és bejelentkezést követően van lehetőség. Az új Diving Galactic Búvárbázis használatához előfoglalás szükséges, a bázison helyet és időpontot térítés ellenében lehet foglalni az ügyfélszolgálatunkon keresztül. A díjszabást itt találod.

A Diving Galactic Búvárbázis tanpálya látványtervét és attrakcióit itt nézheted meg.

Kérjük, hogy búvárkodási szándékod esetén tájékozódj és regisztrálj weboldalunkon, ezt követően vedd fel a kapcsolatot telefonon az ügyfélszolgálatunkkal. Köszönjük.


Búvártúrák

Gyékényesen

Kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbálnád milyen érzés a vízfelszín alatt úszva, lebegve, lélegezve felfedezni mit rejt a mély és lemerülnél a vízi élővilágot megcsodálni? Akkor remek helyen jársz.

Részletek

Tanfolyamok

Gyere és merülj velem könnyedén!

Ha te is búvár szeretnél lenni és megismerni a víz alatti világot, ha szeretnéd megtapasztalni milyen a vízben lélegezni miközben felfedezheted önmagad határait, akkor jelentkezz búvár tanfolyamainkra.

Részletek

Búvártúrák

Külföldön

Külföldi túráinkon eljuthatsz velünk a világ számos közkedvelt merülési helyére. Kínálatunkban találsz Horvátországi útcélokat, mint KRK szigeten Silo, a PAG szigeten Stara Novalján a Blue Bay DC bázis vagy a Dalmát gyöngyszem Brac szigetén a Big Blue bázis.

Részletek