Diving Galactic Búvárbázis

biztonságos búvárbázis és interaktív tanpálya


Gyékényesi és külföldi búvártúrák, búvár oktatások, próbamerülés

Általános szerződési feltételek a Diving Galactic Búváriskola által szervezett külföldi utazásokra

 

Érvényes: 2024.01.01-től visszavonásig

A Diving Galactic Búváriskola tulajdonosa Györkös Bence egyéni vállalkozó Székhely: 8852 Zákány Május 1 u. 23. Adószám: 57917919-1-34, számlavezető bank neve: Erste Bank Hungary Nyrt, számlaszám: 11600006-00000000-82001878, IBAN: , telefonszám: +36303894936, e-mail: diving.galactic@gmail.com,  továbbiakban Utazásszervező) által szervezett utazásokra a mindenkor hatályos jogszabályi előírások az irányadóak, valamint a meghirdetett utakra az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI.28.) Kormányrendelet (utazási szerződésről szóló Kormányrendelet) rendelkezései. Az utazási szerződésre többek között az Utazásszervező által közzé tett leírás, tájékoztatás, az Utazásszervező által kiállított más okiratok, honlapon szereplő információk, valamint a részvételi díj megfizetését igazoló számlában szereplő tartalomban foglaltak az irányadók.

A Diving Galactic Búváriskola által szervezett tanfolyamok esetén a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) vonatkozó előírásai, a jelen általános szerződési feltételekben foglaltak az irányadók.

Foglalások kezelése és a szerződés hatálya

A meghirdetett utazásokra és tanfolyamokra a www.meruljvelem.hu weboldalon, a Diving Galactic Búváriskola ügyfélszolgálatán keresztül telefonon és e-mailben vagy személyesen történő megrendeléssel lehet jelentkezni. Az utazási szerződés a weboldalon történő „Foglalás érvényesítése gomb megnyomásával, Ügyfélszolgálaton keresztül történő jelentkezés esetében az utazási szerződés és az általános szerződési feltételek elfogadását követően az előleg/részvételi díj megfizetésével jön létre. Az előleg, illetve szolgáltatás, tanfolyam díja a Szolgáltatási díj pontban foglaltak szerinti megfizetése e feltételek elfogadását jelenti. Amennyiben az utazást közvetítő a résztvevő jelentkezését helyhiány vagy más ok miatt feltételesen fogadja el, a tanfolyami és utazási szerződés akkor lép hatályba, ha az iskola a résztvevő a megrendelés feltétel nélküli elfogadásáról írásban vagy e-mail üzenetben értesíti.

Az utazási szerződés létrejötte

Az utazás úti célját, útvonalát, időtartamát, a szállás helyét, típusát főbb jellemzőinek meghatározásával, a részvételi díj összegét és befizetésének határidejét, étkezésekre vonatkozó tájékoztatást, az egyes részszolgáltatásokat, azokat a programokat, amelyeket a búváriskola díj ellenében nyújt, utazásoknál a szállítás eszközét, indulás, találkozás helyét, időpontját, azt a legalacsonyabb létszámot, amely feltétele az utazás elindításának és a határidőt, ameddig az iskola az utazásnak ez okból történő elmaradásáról az utast értesíteni köteles, az igénybe vehető biztosításokat, továbbá annak díját, az egyes országok vízumkötelezettségére és egészségügyi előírásaira vonatkozó tájékoztatást, továbbá a célországnak utazási szempontból jelentős, de a hazaitól eltérő szabályaira vonatkozó ismertetést tartalmazza.
Az utazásszervező fenntartja magának a jogot kategórián belüli szállásváltoztatásra. Az adatokban a megjelenés óta történt változásokról a megrendeléskor az utazásszervező írásban tájékoztatja az utast. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy kivételes esetekben a tájékoztatóban foglaltaktól eltérjen.

A Diving Galactic Búváriskola a tájékoztató alapján beérkező megrendelésre 48 órán belül, egyedi programcsomag megrendelésére 72 órán belül válaszol. Ha a a Diving Galctic Búváriskola visszaigazolja a megrendelést, az egyben a programcsomag és annak elemei, valamint a kapcsolódó egyéb megrendelt szolgáltatások befoglalását is jelenti. Abban az esetben, ha a megrendelt program valamely elemét nem áll módjában teljesíteni, helyette annak minőségben és árban megfelelő alternatíváját ajánlja fel, de ez nem jelenti, hogy a program befoglalásra is került. A befoglalás csak a megküldött módosított Megrendelőlap visszaigazolásával történik meg. A szerződés érvényességének, létrejöttének további feltétele az előleg, illetve teljes díj fizetésének esetében a teljes összeg a szervező által a fent megadott számláján történő jóváírás.

Ha a megrendelő több személy nevében jár el, a megrendelő ezt köteles elektronikus úton a Diving Galactic Búváriskolának bejelenteni. A megrendelő ebben az esetben utastársai nevében is eljár. A Diving Galactic Búváriskola kizárja a felelősséget arra az esetre, ha a megrendelő utastársai vonatkozásban hibás, esetleg megtévesztő adatok ad. A Diving Galactic Búváriskola nem vizsgálja, hogy a megrendelő kinek a nevében jár el. A szerződés – abban az estben is, ha a megrendelő mások nevében jár el a Diving Galactic Búváriskola és a megrendelő között jön létre. Az így eljáró személy az esetleges jogosulatlan megbízás ügyviteléből, eljárásából fakadó – a Diving Galactic Búváriskolát ért, illetve annak oldalán felmerülő – károkért és költségekért teljes anyagi és büntetőjogi felelősséggel tartozik. A megrendelő felel az általa megadott adatokért, így különösen azért, hogy az Utazó úti okmányában szereplő teljes neve pontosan kerüljön rögzítésre az utazási szerződésben. Amennyiben ezek tévesen vagy nem teljes körűen kerülnek megadásra, az Utazó tudomásul veszi, hogy az ebből eredő kárért, az utazás esetleges meghiúsulásáért az Utazásszervező nem felel. Amennyiben a repülőtéri check-in (indulás vagy hazaindulás) alkalmával derül ki, hogy a megadott név nem egyezik meg teljes körűen az úti okmányban szereplővel, és a légitársaság ezért felszámolja a névváltoztatás költségét, ebben az esetben minden felelősség, fizetési kötelezettség az Utazót terheli.

A Diving Galactic Búváriskola minden esetben fenntartja a jogot, hogy a jelentkezést helyhiány vagy más ok ideértve különösen, a járvány miatti vis maior helyzetet is tekintettel kifejezetten elutasítsa, azt követően is, hogy az előleget a megrendelő befizette.

Megrendelő kifejezetten tudomásul veszi, és elfogadja, hogyha megrendelését a járvány ideje alatt teszi meg, a Diving Galactic Búváriskolától nem követelhet semmilyen kártérítést, abban az esetben sem, ha akár a Diving Galctic Búváriskola, akár a megrendelő az utazási szerződéstől a járvány ideje alatt el kíván állni, azt bármilyen más okból meg kívánja szüntetni. Ebben az esetben a felek kötelesek úgy elszámolni egymással, hogy a Diving Galactic Búvárbázis jogosult beszámítani minden olyan költséget, díjat, mely a megrendelő utazásával kapcsolatban a Diving Galactic Búvárbázis részéről az utazással kapcsolatban felmerült vagy felmerül.

A fakultatív programokra vonatkozó leírások tájékoztató jellegűek. A fakultatív programok a legalacsonyabb résztvevő- szám el nem érése, vagy más, a teljesítéshez szükséges feltétel hiánya esetén elmaradhatnak. Az elmaradó fakultatív programra befizetett díj visszafizetésre kerül.

A szolgáltatási (tanfolyam, részvételi) díj megfizetése

Az Utazó az utazási szerződés megrendelésekor, illetve annak visszaigazolásakor a visszaigazolásban írtak szerint részvételi díj előleget köteles fizetni. A teljes részvételi díj és a megrendelt kapcsolódó szolgáltatások teljes díjának befizetése – az utazási szerződés teljesítésében közreműködővel kötött eltérő szerződési kikötés hiányában – az utazás megkezdése előtt 60 nappal esedékes, kivéve ha a közreműködővel kötött szerződés alapján ennél korábbi teljesítésre van szükség.

Az utazási szerződés megkötésekor az Utazó – az utazási szerződés teljesítésében közreműködővel kötött szerződés eltérő rendelkezése hiányában – előlegként a részvételi díj 50%-át köteles megfizetni, vagy az úgynevezett „last- minute” utak vonatkozásában a teljes részvételi díjat befizetni. Amennyiben a közreműködővel kötött szerződés ennél szigorúbb kötelezettséget ró az utazásszervezőre, az utazásszervező eltérhet ezen rendelkezéstől.

A teljes részvételi díj megfizetési határidejének elmulasztása esetén a visszaigazolás hatályát veszti, és az Utazó bánatpénz fizetésére kötelezett.
A megrendelő ez esetben köteles a Diving Galactic Búváriskolának a jelen Általános Szerződési Feltételek szerint rögzített bánatpénzt a Diving Galactic Búváriskola írásbeli felhívására 8 napon belül megfizetni.

Az utazás megkezdését megelőző 60 napon belüli jelentkezés esetén a teljes díj egyösszegben azonnal fizetendő. A részvételi jegy a teljes díj befizetését követően kerül az utas részére átadásra. Az utazási szolgáltatás csak a részvételi díj, valamint az egyéb díjak és költségek teljes összegének befizetésével vehetők igénybe. Amennyiben az utas a jelzett fizetési határidőket elmulasztja, az utazásszervező az utazási szerződéstől elállhat és követelheti költségeinek és kárának megfizetését.

Bármely fizetési határidő elmulasztása az Utas részéről szerződésszegésnek minősül, melyre tekintettel az Utazásszervező jogosult a szerződéstől elállni, az Utas pedig köteles az Utazásszervező költségeit megtéríteni. A költségtérítés átalányösszegben történik, mértéke a részvételi díj és az elállás időpontjának függvénye, számítási módja és mértéke megegyezik a Szerződéstől történő elállás pontban szabályozott bánatpénz számítási módjával és mértékével.

A részvételi díj az utazás meghirdetett programjában szereplő szolgáltatások árát, a szervezés költségét és az ÁFA tv. 206. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározott utas megrendelése, illetve utazása esetén az Áfát tartalmazza.

 Úti és egyéb okmányok beszerzése

A kiutazáshoz érvényes világútlevél beszerzéséről a megrendelő gondoskodik. Az ennek hiányából eredő összes kárért és költségért a Diving Galactic Búváriskola felelősséget nem vállal. Az érvényes úti okmányok meglétének elmulasztása miatt meg nem valósuló utazásért, valamint ennek felmerülő költségeiért a megrendelő tartozik felelősséggel. Amennyiben az utazáshoz egyéb igazolásokat kell beszerezni (pl. oltási igazo-lás, teszt, QR kód stb.) azok beszerzése az Utazót terhelik.

Biztosítás

Az utazási ajánlat szerinti részvételi díj nem tartalmazza az Utazó baleset, betegség és poggyászbiztosítását, illetve az útlemondási biztosítását. Az Utazó tudomásul veszi, hogy a díj azt feltételezve lett megállapítva, hogy az Utazó rendelkezik, illetve rendelkezni fog ezekkel a biztosításokkal. Az Utazó kijelenti, hogy a biztosítási szerződés megkötése előtt annak szerződési feltételeit és a biztosítási termékismertetőt megismerte, egyértelmű, részletes és teljes körű tájékoztatást kapott. Amennyiben az Utazó az utazás ideje alatt nem rendelkezik baleset, betegség és poggyászbiztosítással, az ezek hiányából következő, az Utazásszervezőnél jelentkező többletterhek és költségek megtérítésére kötelezettséget vállal, amennyiben ilyen felmerül. Az Utazó tudomásul veszi, hogy amennyiben nem rendelkezik biztosítással az ebből eredő valamennyi következményt vállalja, az Utazó semmilyen követeléssel nem léphet fel a Diving Galactic Búváriskolával szemben.

Egyéb költségek

A részvételi díj nem tartalmazza a külön fel- számításra kerülő adót, illetéket és egyéb kötelező terheket (így különösen az üdülőhelyi díjat, horgonyzási díjat, repülőtéri illetéket). A részvételi díj nem tartalmazza a felárakat, a fakultatív programok díját, a vízumdíjat. Az utazási szerződés alapján fizetendő teljes díjat, valamint annak megfizetésének rendjét és módját az utazási szerződés melléklete tartalmazza. A biztosítási feltételekről és a fentiektől eltérő szabályokról az utazásszervező külön tájékoztatja az utasokat. A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítás, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás árait.
Az Utazásszervező jogosult az Utas által fizetendő díj utólagos (az utazási szerződés megkötését követő, de legkésőbb az utazás megkezdését megelőző 20. napig történő) emelésére a szállítási költségek (különösen üzemanyagár), adók, illetékek és egyéb kötelező terhek (pl. üdülőhelyi díj, egyéb illetékek és díjak, úthasználati díjak stb.), továbbá a deviza forintárfolyamának változása miatt, azok emelkedésével arányosan. A módosított díj számításának módja: a díjemelés oka miatt az Utazásszervezőre háruló többletfizetési kötelezettségnek az aktuális utaslétszám alapján egy fő utasra jutó hányadrésze. Az Utazásszervező a díjemelés mértékéről és indokáról minden esetben írásbeli tájékoztatót küld. Az Utas által az utazási szerződés alapján fizetendő részvételi díj nem emelhető az utazás megkezdését megelőző húsz napon belül. Amennyiben a részvételi díj emelésének mértéke meghaladja a nyolc százalékot, az Utas bármikor elállhat az utazástól. Nyolc százaléknál magasabb díjemelés esetén a felek módosíthatják a köztük fennálló szerződést.

A szerződés teljesítése

Az Utazásszervező kizárólag a szerződésben felsorolt szolgáltatás(oka)t/részszolgáltatás(oka)t köteles személyesen vagy közreműködő(i) útján teljesíteni.
Ha az Utazásszervező a szerződésben megjelölt valamely szolgáltatást a túra megkezdése után teljesíteni nem tudja, akkor köteles azt más, megfelelő, hasonló jellegű szolgáltatással pótolni, a szerződésben meghatározott szállodától, közlekedési eszköztől, vendéglátó üzlettől, egyéb közreműködőtől különböző szolgáltató útján is (helyettesítő szolgáltatás).
Az Utas repülőgéppel történő fuvarozására a légi személyfuvarozásra a fuvarozás teljesítésekor vonatkozó szabályok az irányadók. Az Utazásszervező közreműködőjeként eljáró légi fuvarozók felelősségét az 1936. évi XXVIII. tv. által kihirdetett, az 1964. évi 19. tvr. valamint a 2005. évi XXXIV. tv. által módosított és a 2005. évi XXXV. tv. által kiegészített 1929. évi varsói nemzetközi egyezmény és a 2005. évi VII. tv. által kihirdetett 1999. évi montreali nemzetközi egyezmény korlátozza. E szabályokról az Utas kívánságára az iroda köteles tájékoztatást adni. A légiközlekedéssel összefüggő elháríthatatlan okok miatt a menetrend, az indulási és érkezési időpontok, valamint az útvonal és a megjelölt légitársaság módosulhat. Az Utazásszervező a menetrend- és az útvonal-változtatás jogát fenntartja.

Elállás a szerződéstől

Az Utas az Egyedi Utazási Szerződéstől írásban tett nyilatkozattal az utazás/tanfolyam megkezdése előtt bármikor elállhat, erről a döntéséről köteles haladéktalanul tájékoztatni az Utazásszervezőt (az utazás Utas általi lemondása). Elállásnak minősül az is, ha az Utas – előzetes nyilatkozattétel nélkül – nem kezdi meg utazását. Ilyen esetben a túra/utazás/tanfolyam megkezdésének az időpontja tekintendő elállási időpontnak.

A megrendelő által fizetendő bánatpénz

Az Utazó az utazás megkezdése előtt bánatpénz fizetési kötelezettséggel bármikor felmondhatja az utazási szerződést, ideértve az utazási csomagra vonatkozó és jelen feltételekben meghatározott esetekben is. Ha a megrendelő az utazás megkezdése előtti az utazását lemondja, vagy egyéb nem a Diving Galactic Búváriskolának felróható okból nem vesz részt az utazáson, vagy nem fizeti meg határidőben a teljes részvételi díjat – a továbbiakban lemondás – az alábbi bánatpénzt tartozik megfizetni:

  1. napig: a részvételi díj 10%-a;
    60-31 nap: a részvételi díj 50%-a;
    30-14 nap esetén: a részvételi díj 80%-a;
    14-0 napon belüli lemondás esetén, illetve lemondás nem közlése, meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a.

A Diving Galactic Búváriskola jogosult az őt megillető fenti összegeknek a megrendelő által bármilyen jogcímen megfizetett pénzöszszegből történő levonásra és megtartásra. Amennyiben a megrendelő által befizetett összeg nagyobb, mint a Diving Galactic Búváriskolát megillető bánatpénz, úgy az összeg a megrendelőnek visszajár. Amennyiben a megrendelő által befizetett összeg nem fedezi a Diving Galactic Búváriskolát megillető összeget, úgy ezt a különbözetet a megrendelő a lemondás közlésétől, illetve a közlés elmaradása esetén az igénybe nem vett utazás megkezdésének időpontjától számított 8 napon belül köteles megfizetni.
Ha a megrendelő (többi utastársa) saját hibájából az utazáshoz szükséges hatósági engedélyek hiánya, illetve a hatóság kizáró határozata miatt nem tud elutazni, vagy ha ugyanezen ok miatt a megrendelőnek (utastárásnak) ugyanezen utazásra jelentkezett házastársa, gyermeke, szülője, vagy testvére nem tud részt venni az utazáson, a megrendelő ezen okból is a rögzített bánatpénzt tartozik megfizetni, kivéve, ha a felek ettől eltérő feltételekben állapodnak meg.

Szintén az ebben a pontban meghatározott feltételek vonatkoznak a hatósági engedélyek hiánya, vagy hatósági kizáró határozat miatti lemondás, és egészségügyi okokból történő lemondás esetében is.
Ha az úti cél vagy az ahhoz vezető útvonal olyan területet érint, amely – az utazási szerződés megkötését követően – a külügyminisztérium honlapján az „utazásra nem javasolt” utazási célországokat és térségeket megjelölő felsorolásba felvételre kerül, köteles az utazásszervező azonos vagy magasabb értékű helyettesítő szolgáltatást nyújtani. Ha az utas elfogadja a helyettesítő szolgáltatást, a felek módosítják az utazási szerződést. Ha az utas eláll a szerződéstől, az utazásszervező a teljes befizetett díjat azonnal visszafizeti.
Az Utazásszervező legkésőbb az utazás megkezdése előtt 15 nappal írásban tett nyilatkozattal elállhat az utazási szerződéstől. Amennyiben az Utazásszervező nem az Utas érdekkörében felmerült okból áll el a szerződéstől, az Utas az eredetivel azonos vagy magasabb értékű helyettesítő szolgáltatásra tarthat igényt, ha ennek nyújtására az Utazásszervezőnek lehetősége van. Ha az Utazásszervező helyettesítő szolgáltatás nyújtására nem képes, vagy az Utas a felkínált helyettesítő szolgáltatást nem fogadja el, az Utazásszervező köteles a teljes befizetett díj azonnali visszafizetésére.
Az Utazásszervező nem köteles megtéríteni az Utasnak a felmerült kárát, amennyiben azért áll el az utazási szerződéstől, mert a jelentkezők létszáma a meghirdetett legalacsonyabb résztvevő számot nem éri el, és az Utazásszervező elállásáról az Utast erről tájékoztatták.
Az Utazásszervező szintén nem köteles a felmerült kár megtérítésére, ha az elállására általa nem befolyásolható (ellenőrzési körén kívül eső), ésszerűen el nem hárítható olyan külső körülmény miatt került sor, amelyet a szerződéskötés idején nem látott és ésszerű elvárhatóság mellett nem is láthatott előre (Vis Maior).

Hibás teljesítés

Az Utazásszervező helytáll a szerződésben vállalt szolgáltatások teljesítéséért abban az esetben is, ha a szolgáltatást közreműködő útján teljesíti, kivéve, ha a közreműködő felelősségét nemzetközi egyezmény korlátozza. Hibás teljesítés esetén az Utas szavatossági igényét érvényesítheti. Az Utas szavatossági igénye elsősorban kijavítás iránti igény, amelyet az Utazásszervező úgy teljesít, hogy az Utas által közölt hibát kijavítják, vagy a hibás szolgáltatás helyett az Utazásszervező azonos vagy magasabb értékű szolgáltatást nyújt. Ha az Utas valamely szolgáltatást saját elhatározásából, illetve a saját érdekkörében felmerült okból nem vesz igénybe, az Utazásszervező nem köteles erre tekintettel a részvételi díjat leszállítani ill. visszatéríteni.
Az Egyedi Utazási Szerződésben vállalt szolgáltatás teljesítéséért az Utazásszervező felel. Ha az Utazásszervező a vállalt szolgáltatást nem az Utazási Szerződésnek megfelelően teljesíti, köteles a szolgáltatás díját (a részvételi díjat) arányosan leszállítani. Az Utazásszervező nem köteles a szolgáltatás díját (részvételi díjat) leszállítani, ha az Utas a szolgáltatást vagy valamely részszolgáltatást saját elhatározásából vagy az érdekkörében felmerült okból nem veszi igénybe.
Az Utazásszervező felel az Utazási Szerződés nem-teljesítéséből, vagy hibás teljesítéséből eredő károkért, kivéve, ha a nem-teljesítés, illetve a hibás teljesítés sem az ő, sem az általa igénybe vett közreműködő magatartására nem vezethető vissza, így különösen Vis Maior esetén, vagy ha a szerződés teljesítésében mutatkozó hiányosságok az Utas magatartására vezethetők vissza, ha a hiba olyan harmadik személy magatartására vezethető vissza, aki az utazási szerződésben vállalt szolgáltatás teljesítésével nincs kapcsolatban, és a hibát az Utazásszervező ésszerű elvárhatóság mellett sem láthatta előre, illetve azt nem volt képes elhárítani.
Ha az utazás megkezdését követően az Utazásszervező az Utazási Szerződésben meghatározott szolgáltatás jelentős részét felróhatóan nem tudja teljesíteni, köteles azokat más megfelelő, hasonló értékű részszolgáltatással pótolni. Ha az ilyen részszolgáltatás értéke a nem teljesített részszolgáltatás értékét meghaladja, a költségkülönbözetet az Utas köteles megfizetni. Ha az Utazásszervező ilyen helyettesítő részszolgáltatást nem tud nyújtani, vagy az Utas azt indokoltan nem fogadja el, az Utazásszervező – amennyiben az Utas erre igényt tart – köteles gondoskodni az utasnak az utazás kiinduló helyére vagy az Utas által elfogadható, a célországban található más visszaérkezési helyre történő szállításáról, ennek költségeit viselni, és az igénybe vett részszolgáltatások értékével csökkentett befizetett díjat visszafizetni.
Az Utas az Utazási Szerződésben vállalt szolgáltatás hibás teljesítése esetén haladéktalanul köteles kifogását az utaskísérővel vagy annak hiányában a helyszíni szolgáltatóval közölni. Ennek elmulasztásából vagy késedelméből eredő kárért az Utas felelős. Az utaskísérő köteles gondoskodni a kifogásnak a helyszíni szolgáltatónak történő bejelentéséről. Az utaskísérő az Utas bejelentését, illetve annak a helyszíni szolgáltatóval való közlésének tényét köteles jegyzőkönyvbe foglalni, és ennek egyik példányát az Utasnak átadni. Az utaskísérő köteles az Utazásszervezőt haladéktalanul tájékoztatni, továbbá a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtenni. Ha a Felek a szavatossági igény rendezése tárgyában a helyszínen megállapodni nem tudnak és az Utas szavatossági igényt kíván érvényesíteni, akkor ezt a túra befejezésétől számított legkésőbb 30 napon belül köteles az Utazásszervezőnek írásban bejelenteni. Az Utas felel a közlés késedelméből eredő károkért és a bizonyítási teher az Utasra hárul. Az Utazásszervező az Utas igénybejelentésének kézhezvételét követően köteles azt kivizsgálni, a szükséges intézkedéseket megtenni és álláspontjáról, valamint annak indokáról az Utast értesíteni.
Az Utazásszervező köteles a túra során az Utasnak okozott kárt megtéríteni, kivéve, ha bizonyítja, hogy a szerződés teljesítése érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható. Az Utazásszervező és az Utas egymással szembeni kártérítési felelősségére egyebekben úgy az elállás, mint a hibás teljesítés esetén a 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet és a Ptk. szabályai az irányadók, azzal, hogy az utazásszervező kártérítési felelőssége legfeljebb a részvételi díj összegének kétszereséig áll fenn.
Az Utazásszervező a szolgáltatás teljesítéséhez igénybe vett közreműködő magatartásáért úgy felel mintha maga járt volna el, kivéve, ha a közreműködő felelősségét jogszabályban kihirdetett nemzetközi egyezmény korlátozza. Az Utazásszervező tájékoztatja az Utast, hogy a légi személyszállítás szabályairól rendelkező 25/1999. (II.12.) Kormányrendelet alapján a légi személyszállításra vonatkozó szerződés az Utas és a légitársaság között jön létre akkor is, ha a repülőjegy foglalása, megvásárlása az Utazásszervező közreműködésével történik. Az Utazásszervező felelősségét az alábbi nemzetközi fuvarozással kapcsolatos egyezmények korlátozzák még: a légi fuvarozók felelősségéről szóló 2005. évi VII. törvénnyel kihirdetett Montreali Egyezmény, az 1986 évi 2. törvényerejű rendelettel kihirdetett Berni Nemzetközi Fuvarozási Egyezmény, 889/2002/EK rendelettel módosított 2027/97/EK rendelet, a  visszautasított beszállás és a légi járatok törlése vagy hosszú késése esetén nyújtandó kártalanításról szóló 261/2004/EK rendelet, a vasúti személyszállítást igénybevevők jogairól és kötelezettségeiről szóló 1371/2007/EK rendelet, a légi személyszállítás szabályairól rendelkező 25/1999. (II.12.) Korm. rendelet valamint az 1986. évi II. tvr.-tel kihirdetett berni (COTIF) egyezmény. Az Utas tudomásul veszi, hogy az Utazásszervezőt nem terheli sem felelősség, sem kártérítési kötelezettség mindazon károkért, amelyeket az Utas a személyfuvarozó magatartása (pl. járatkésés, járattörlés, beszállás megtagadása stb.) következtében szenvedett el.
Az Utas köteles közreműködni a kárenyhítésben. A kártérítési igényt a hazaérkezéstől számított 5 munkanapon belül kell bejelenteni írásban, a helyszíni jegyzőkönyv csatolásával. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.
A kártérítés nem vonatkozik az Utas poggyászának elveszéséből, megsérüléséből eredő károkra, melyeket az Utazásszervező és a repülőtársaságok megállapodásának értelmében kell az Utasnak haladéktalanul bejelentenie és érvényesítenie a légitársaságnál.
Az Utazásszervező a szolgáltatások természeti és társadalmi környezetének rendkívüli okból történt változásáért (pl. trópusi vihar, szárazság, szélsőséges időjárási viszonyok, hegyomlás, politikai helyzet, betegség, háború, stb.) és az ezekből fakadóan esetlegesen elmaradó szolgáltatásokért nem vállal felelősséget.
Az utazás során az Utas által harmadik személynek (akár másik Utasnak) okozott kárért az Utas közvetlenül tartozik felelősséggel.

 Engedményezés

Az Utazó az Utazásszervező előzetes, az utazási szolgáltatás megkezdését legalább hét nappal megelőző, írásban, emailben történő értesítése mellett, és a felmerülő többletköltségek megfizetése ellenében az utazási csomagot, az utazási szerződésből fakadó jogait és kötelezettségeit olyan személyre átruházhatja, aki a szerződésben foglalt valamennyi feltételnek megfelel. Az Utazó a többletköltségek összegéről az Utazásszervezővel az értesítést megelőzően köteles egyez- tetni. Annak elmaradása az ő kockázatába tartozik.

Az utazási szerződésből kilépő és a szerződésbe belépő fél egyetemlegesen felel a szerződés szerinti részvételi díj, valamint a szerződés átruházásából eredő további díjak, költségek megfizetéséért.

Az utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés teljesítése

Ha a szerződés teljesítése az utazás során ellehetetlenül, az Iroda köteles az Utazó érdekében szükséges intézkedéseket megtenni.

Az utazás során az Utazónak felróható okból bekövetkezett, a szerződéstől eltérő teljesítés esetén az Utazó kárigénnyel nem léphet fel.
Az utazási szerződésben vállalt szolgáltatás teljesítéséért a Diving Galactic Búváriskola felel. Ha Diving Galactic Búváriskola a vállalt szolgáltatást nem az utazási szerződésnek megfelelően teljesíti, köteles kártérítést nyújtani az Utazónak, amennyiben az Utazó bizonyítja, hogy nem a szerződésben meghatározott szolgáltatásokat nyújtotta az Utazásszervező. Diving Galactic Búváriskolát kártérítési kötelezettség nem terheli, ha a megrendelő az utazási szolgáltatást, vagy valamely részszolgáltatást saját elhatározásából, vagy érdekkörében felmerült okból nem veszi igénybe.

Az Utazó tudomásul veszi, hogy a szálláshely besorolása és az Utazó esetleges csillagozás szerinti szubjektív elvárása eltérhet egymástól. Erre vonatkozóan az Utazó tudomásul veszi,

hogy igénnyel nem jogosult fellépni az Utazásszervezővel szemben, A szálláshelyről, környezetről, tengerről készített képek csak tájékoztatásul szolgálnak, nem tükrözhetik teljes körűen a valóságot.

A megrendelő az utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződésben meghatározott szolgáltatás hibás teljesítése esetén haladéktalanul köteles kifogását a Diving Galactic Búváriskolának, illetve a helyszíni szolgáltatónak egyaránt bejelenteni.

Az Utazásszervező lehetőségeihez képest segítséget nyújt az utazó számára, ha az utazás során nehéz helyzetbe kerül.
A Diving Galactic Búváriskola a repülőjárat célállomásra érkezésének függvényében igyekszik a reggelit és a szálláshely minél korábbi elfoglalását biztosítani, de ezeket garantálni nem tudja. A Diving Galactic Búváriskolának nem áll módjában a szállodától függő vagy feláras, nem szerződött igényeket teljesíteni (pl.: tengerre néző vagy egymás melletti szoba).

Légi járat

A részvételi díj repülőjegyre kifizetett összegének visszafizetésére mindig az adott légitársaság útlemondási szabályzata az irányadó, különös tekintettel arra, hogy egyes légitársaságok elállás esetén egyáltalán nem térítenek vissza semmilyen pénzösszeget. Ilyen esetekben az Utazónak visszajáró részvételi díj összege automatikusan csökken a repülőjegy árával, azzal a megszorítással, hogy jelen pont alkalmazása nem keletkeztethet az Utazónak plusz befizetéssel járó kötelezettséget.

A nemzetközi légi szállítás előírásai alapján a fuvarozó légitársaság és így az Utazásszervező fenntartja magának a repülőgép indulási időpontjának és/vagy helyének, útirányának, átszállási lehetőségeinek, a légitársaság, a repülőgép típus változásának jogát, az erre vonatkozó információk tájékoztató jellegűek, a változtatás nem minősül a szerződés lényeges módosításának. A változásból eredő kellemetlenségekért az Utazásszervezőt felelősség nem terheli. Az esetleges módosí- tásokat – a lehetőségekhez mérten – az Utazásszervező minél gyorsabban az Utazó tudomására hozza.

Ha a légi utazások során a csomagokban kár keletkezik, vagy elvesznek, a tényt rögtön az észrevétel után közölni kell a repülőtér „Lost and Found” osztályán. Szükséges az igazoló jegyzőkönyv beszerzése, a légitársasággal utólagos tárgyalások érdekében. Az elveszett, megsérült, kifosztott poggyászért az Utazásszervezőt felelősség nem terheli, a kárigényeket a légitársasághoz kell benyújtani.

Az Utazó repülőgéppel történő szállítására a légi személyfuvarozásra vonatkozó szabályok az irányadóak.

Kárfelelősség
A Diving Galactic Búváriskola fenntartja jogát és a megrendelő kifejezetten megállapodnak abban, és a megrendelő a jelen Általános Szerződési Feltételek aláírásával tudomásul veszi, hogy Diving Galactic Búváriskolának az utazási szerződés nem teljesítéséből vagy hibás teljesítéséből eredő károkért való felelőssége a szolgáltatás díja (a részvételi díj) összegének kétszeresében maximált. A korlátozás nem terjed ki a személyi sérülésre, illetve a szándékosan, vagy súlyos gondatlansággal okozott kárra.

Az utazás során az Utazó által harmadik személynek okozott kárért az Utazó a károsultnak közvetlenül tartozik felelősséggel. Az Utazó poggyászának őrizetéről, felügyeletéről az utazás során az Utazó gondoskodik.

Egyéb rendelkezések

A szolgáltatás tartalmát, az egyéb feltételeket, valamint a fontos információkat (a szolgáltatás igénybevételének helye, ideje, részvételi díj, fizetési módok) a megrendelés visszaigazolása, az Egyedi Utazási Szerződés, az Utazásszervező által működtetett weblapon található leírás, illetve a jelen ÁSZF tartalmazza. Az Utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy az általa meghirdetett utazások feltételeit és programját tartalmazó leírásban foglaltaktól – kivételesen, indokolt esetben – eltérjen. Az Egyedi Utazási Szerződés módosításakor a megkötésére vonatkozó szabályok szerint kell eljárni.
A Szerződő felek kötelesek egymással jóhiszeműen együttműködni és egymást minden, a jelen szerződéssel összefüggő lényeges kérdésről, körülményről körültekintően tájékoztatni.
A jelen szerződés teljesítését érintő jognyilatkozatokat, reklamációkat a sérelmet szenvedett vagy a tájékoztatást egyéb okból közlő Szerződő fél köteles írásba foglalni és haladéktalanul a másik Szerződő féllel vagy annak képviselőjével személyesen átvetetni vagy a másik Szerződő fél székhelyére, lakcímére (telefax számára) ajánlott levélben vagy telefax útján, vagy az Utazásszervező e-mail címére megküldeni.
A Szerződő felek tudomásul veszik, hogy utóbb olyan tényekre, körülményekre nem hivatkozhatnak, amellyel kapcsolatos írásbeli tájékoztatási kötelezettségüknek a fentiek szerint nem tettek eleget.
Az Utas az utazás során kötelesek a túravezetővel és a többi utassal együttműködni. Elképzelhetőek olyan szituációk, mikor a túravezető az utazás sikeres teljesítése, a testi sérülések elkerülése érdekében utasításokat kell, hogy adjon az utas/utasok részére, melyeknek az utasok kötelesek eleget tenni. Amennyiben valamelyik utas a túravezető utasításait nem követi és ezzel saját maga, vagy mások testi épségét, az utazás sikeres lebonyolítását veszélyezteti, úgy az Utazásszervező jogosult az utazási szerződést azonnali hatállyal felmondani és kártérítés iránti követelést érvényesíteni az Utassal szemben.
Mindazok a helység-, szállás-, fuvarozó- és programleírások, prospektusok, tájékoztatók, elektronikus ismertetők, amelyeket nem az Utazásszervező adott ki, az utazási szerződés teljesítése és az Utazásszervező kötelezettségei szempontjából érvénytelenek, továbbá ezek tartalma, ajánlata, adatai, leírásai nem kérhetők számon sem az utazásszervezőn, sem annak közreműködőin; azokért az Utazásszervező nem vállal felelősséget, teljesítésükre sem részben, sem egészben nem köteles.
Felek megállapodnak, hogy a jelen jogviszony a magyar jog az irányadó. A vitás kérdéseket a szerződő felek igyekeznek peren kívül rendezni. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a Felek alávetik magukat a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességének.
A jelentkező a „Foglalás elküldése gomb” megnyomásával kijelenti, hogy az Utazásszervező által szervezett utazás feltételeit megismerte és tudomásul vette, azt magára és utastársaira nézve kötelező érvényűnek fogadta el.

Adatvédelmi rendelkezések

Az utazásszervező az utasokkal és az adott foglaláson szereplő harmadik személyekkel (a továbbiakban Utasok) kapcsolatos személyes adatokat dolgoz fel. Utazásszervező a közte, és az Utasok közötti szerződés megkötése és végrehajtása során az Utasok által megadott és általa befogadott azonosító és elérhetőségre vonatkozó adatokat kezeli.
A személyes adatok feldolgozása során az utazásszervező betartja az általánosan kötelező érvényű jogszabályokat, különösen az EURÓPAI PARLAMENT ÉS TANÁCS (EU) 2016/679 rendeletet a természetes személyeknek a személyes adatok kezelésének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (a továbbiakban „GDPR”)  szóló rendeleteket, továbbá figyelembe veszi az érintettek személyes szférájának és magánéletének védelmét.
Utazásszervező a személyes adatokat csak az alábbi célokra használja fel:
a szerződés teljesítése; az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikkely (1) bekezdésének b) pontja;
az utazásszervező jogainak és jogos érdekeinek védelme, különösen jogi követeléseinek  létrehozása, végrehajtása vagy védelme; az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikkely (1) bekezdésének f) pontja;
az utazásszervező általánosan kötelező érvényű jogszabályok szerinti kötelezettségeinek teljesítése; az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikkely (1) bekezdésének c) pontja (pl a könyvelési és adózási dokumentumok fenntartásának kötelezettsége);
marketing; az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikkely (1) bekezdésének f) pontja. A marketing célokra történő feldolgozás magában foglalja a személyes adatok bármely hűségprogramra történő feldolgozását is.
Az utazásszervező az adatokat csak annyi ideig tárolja, ami az adatkezelés céljának teljesüléséhez szükséges.  Ha az utazásszervező két vagy több célra is feldolgozza az utas személyes adatait, akkor az adatokat addig tárolja, amíg az utoljára lejáró adatkezelési cél teljesül.
Az utas a szerződés aláírásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy az utazásszervező az utazáshoz szükséges személyes adatait a szerződés teljesítése céljából felhasználja, de üzleti felhasználás céljából ezeket az adatokat más társaság részére nem adhatja át.
Az utas jelen szerződés feltételeit magára és a vele egy szerződésben szereplő (az Utazási Szerződésben név szerint felsorolt) utastársaira vonatkozóan aláírásával elfogadja, annak tartalmával megismerte, lényeges tartalmi elemeiről az utazásszervező teljes körűen tájékoztatta.

Az ÁSZF-et és az Utazási szerződést utas egy-egy példányban átvette.

Jelen általános szerződési feltételeket – különösen a megszokott, általában köztudott szerződési feltételeken felüli, ide értve, de nem kizárólag a kártérítéssel, lemondással, jogérvényesítéssel, az egyéb, más által szervezett és vállalt programokkal összefüggő feltételek külön ismertetésén túl – az utas megértette és megismerte, valamint ennek tényét az utazási szerződés illetve ÁSZF aláírásával igazolja.

Dátum: _____________________

Megrendelő aláírása: ________________________

Egyéb nyilatkozatok

Alulírott _____________________________________________________ megrendelő (utastársaim nevében is) kijelentem, hogy az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017 (XII.28.) Kormányren- delet 14. § (1) bekezdés szerinti szerződéskötés előtti általános tájékoztatást – illetve a Korm. rendelet 1,2. sz. mellékletben meghatározottakat teljeskörűen megismertem – megkaptam.

Kijelentem, hogy a Diving Galactic Búváriskola általános szerződési feltételeit megkaptam, azt átolvastam, értelmeztem és magamra (illetve utastársaimra) nézve kötelezően elfogadom. Kijelentem, hogy az utazási szerződés tartalmát illetően és a kárfelelősségre vonatkozóan külön is figyelemfelhívó tájékoztatásban részesültem és ezt követően azt kifejezetten elfogadom.
Tudomásul veszem, hogy jelen szerződés alapján a személyes adatok kezelése a szerződés teljesítésének érdekében történik, a Diving Galactic Búváriskola adatkezelési tájékoztatója szerint.

Az Utazásszervező kijelenti, hogy a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 2016/679. számú EU Rendelet (továbbiakban: GDPR) rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el.
Az Utazó tudomásul veszi és hozzájárul, hogy az Utazásszervező az Utazó személyes adatainak gyűjtését kizárólag az utazási szerződés teljesítése céljából kezelje, és marketing célokból azokat a jövőbeli utazási ajánlat érdekében felhasználhassa.

Dátum: _____________________

Megrendelő aláírása: ________________________

Búvártúrák

Gyékényesen

Kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbálnád milyen érzés a vízfelszín alatt úszva, lebegve, lélegezve felfedezni mit rejt a mély és lemerülnél a vízi élővilágot megcsodálni? Akkor remek helyen jársz.

Részletek

Tanfolyamok

Gyere és merülj velem könnyedén!

Ha te is búvár szeretnél lenni és megismerni a víz alatti világot, ha szeretnéd megtapasztalni milyen a vízben lélegezni miközben felfedezheted önmagad határait, akkor jelentkezz búvár tanfolyamainkra.

Részletek

Búvártúrák

Külföldön

Külföldi túráinkon eljuthatsz velünk a világ számos közkedvelt merülési helyére. Kínálatunkban találsz Horvátországi útcélokat, mint KRK szigeten Silo, a PAG szigeten Stara Novalján a Blue Bay DC bázis vagy a Dalmát gyöngyszem Brac szigetén a Big Blue bázis.

Részletek